Bleken

Door roken, te veel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel eten kan er een aanslag op de tanden ontstaan. Dit noemen we een extrinsieke verkleuring of wel een verkleuring van buitenaf. Door polijsten of whitening tandpasta’s kunnen we deze verkleuring van de tanden verwijderen.

De kleur van onze tanden zijn bepaald door ons DNA. Naarmate we ouder worden, verandert de kleur van de tanden. Ze worden geler doordat het glazuur van onze tanden dunner wordt. Onder het glazuur bevindt zich het tandbeen en dat heeft een donkerdere kleur dan het glazuur. Dit noemen we een intrinsieke verkleuring of wel een verkleuring van binnenuit en deze kan helaas niet worden verwijderd met polijsten of whitening tandpasta’s.

Thuisbleekmethode

In onze praktijk wordt er gebleekt met behulp van een bleeklepel en bleekgel. U kunt terecht bij één van onze tandartsen om te beoordelen of uw mond gezond is om aan een bleekbehandeling te kunnen beginnen. Daarna zal er een afdruk of scan van het gebit worden gemaakt. Met een exacte mal van uw gebit zal de tandtechnieker een bleeklepel vervaardigen. De mondzorgverlener zal bij afname van de bleeklepels de instructies aan u uitleggen en de bleekgel meegeven.

Bron: www.allesoverhetgebit.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 08:30 – 16:30 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.