Vullingen

 

Wanneer er sprake is van tandbederf in een tand of kies, of wanneer een kies is afgebroken, kan de tandarts dit herstellen door middel van een vulling. Deze restauratieve procedure kan door de tandarts zelf worden uitgevoerd, of in het geval van kleine nieuwe gaatjes kan de mondhygiënist worden geraadpleegd.

Soms is het noodzakelijk om een vulling te vervangen, bijvoorbeeld als er een breuk in de vulling zit of als er nieuw tandbederf is ontstaan rondom een oude vulling. Een vulling herstelt niet alleen de functionaliteit om goed te kunnen kauwen, maar voorkomt tevens verdere ongemakken of pijnklachten. Daarnaast kan een vulling worden aangebracht op de tandhals om gevoeligheid bij warme of koude dranken te verminderen. Deze handeling is van toepassing wanneer het tandvlees enigszins is teruggetrokken en de tandhals bloot is komen te liggen.

Materialen

Bij de meeste situaties wordt er een witte vulling aangebracht. Naast materialen zoals glasionomeercement en compomeer, is composiet het meest gangbare materiaal dat wordt gebruikt. Het gebruik van amalgaam is niet langer van toepassing in onze praktijk.

Bron: www.allesoverhetgebit.nl

 

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.