Orthodontie

Spark Clear Aligner System

Spark Aligners worden gemaakt door het bekende Amerikaanse merk Ormco. Ormco werkt al meer dan 60 jaar samen met orthodontisten om hun behoeften en uitdagingen beter te begrijpen. Spark Aligners is een hoogwaardig concurrent van Invisalign, die enkele tekortkomingen van Invisalign opgelost lijkt te hebben. Zo zijn de Aligners van Spark ook nog eens goedkoper (ca. 500 euro, terwijl je meer Aligners kunt krijgen tijdens het traject).

Spark Aligners zijn doorzichtige beugels, de nieuwste innovatie op het gebied van orthodontisch materiaal. De Aligners worden gebouwd met TruGENTM, dit materiaal biedt beter krachtbehoud, beter contact en effectievere tandbewegingen tijdens de behandeling.  Hierdoor is de behandelsnelheid van Aligners die gemaakt zijn van TruGENTM sneller dan de Aligners van het toonaangevende merk.

Naast dat de Alginers meer comfort bieden, verkleuren de Aligners ook minder dan die van het toonaangevende merk. Gebaseerd op meer comfort en minder zichtbaarheid van de Aligners geven 96% van de patiënten de voorkeur aan Spark Aligners dan die van het toonaagevende merk.

Voor onafhankelijke informatie kunt u de volgende website bezoeken:

https://orthodonticproductsonline.com/clinical-tips/aligner-treatment/finding-right-aligner-brand-your-orthodontic-practice/

Hoelang duur de behandeling?

Spark 10: Bij Spark 10 krijgt u 10 Aligners, die elke week gewisseld worden. Spark 10 is geschikt voor terugval na eerdere orthodontische behandelinge, restauratie en kleine standsveranderingen. De uiteindelijke positie van het gebit volgens het behandeldoel moet worden bereikt in 10 of minder aligners. Hierbij is een extra set van 10 Aligners inclusief als er binnen 5 jaar refinements (extra Aligners voor perfect resultaat) gemaakt moeten worden of als het gewenste resultaat nog niet is bereikt.

Spark 20: Bij Spark 20 krijgt u 20 Aligners, die elke week gewisseld worden. Spark 20 is geschikt voor matige standsveranderingen. De uiteindelijke positie van het gebit volgens het behandeldoel moet worden bereikt in 20 of minder Aligners. Hierbij zijn 2 sets van 20 Aligners inclusief al er binnen 5 jaar refinements (extra Aligners voor perfect resultaat) gemaakt moeten worden of als het gewenste resultaat nog niet is bereikt.

Advanced: Bij Advanced krijgt u onbeperkt Aligners, die elke week gewisseld worden. Advanced is geschikt voor uitgebreide behandeling van complexe standsveranderingen. De Uiteindelijke positie van het gebit volgens het behandeldoel heeft geen limiet aan Aligners. Refinements (extra Aligners voor perfect resultaat) binnen 5 jaar zijn onbeperkt.

Wat kost de behandeling?

  1. Het eerste consult om samen met u behandelaar te bespreken wat de wensen zijn en of de casus wel geschikt is voor Spark bedraagt ongeveer 26 euro.
  2. Het uitgebreide onderzoek (3D scan van het gebit, röntgenfoto’s, mondfoto’s, beoordelen van de foto’s en het plan maken) bedraagt ongeveer 300 euro.
  3. Bespreken van het behandelplan, simulatie van het uiteindelijke resultaat.
  4. Plaatsen van de Attachments, slicen van de tanden (indien noodzakelijk), instructies etc.

De uiteindelijke kosten worden bepaald door de daadwerkelijke behandelingsduur. Denk hierbij aan rond de 1500-3700 euro in totaal inclusief nacontroles en de uiteindelijke retainer (spalken of nachtbeugel).

Dit zijn de kosten als zowel in de boven- als onderkaak behandeld wordt. Hierbij krijgen wij als praktijk een korting van Ormco en deze zal volledig aan de patiënt worden doorberekend.

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 08:30 – 16:30 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.