Facing

Een facing is een dun schildje van porselein of composiet dat op een tand wordt aangebracht. Hierdoor kunnen zowel de kleur als de vorm van de tand worden aangepast. Facings worden doorgaans gebruikt om het uiterlijk van het gebit te verbeteren. Met facings kan de tandarts bijvoorbeeld openingen tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes herstellen, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden optisch rechter laten lijken.

De behandeling:

Bij een composiet facing wordt het materiaal rechtstreeks op de tand aangebracht in één enkele behandeling. Als u kiest voor een porseleinen facing, zal de tandarts deze niet zelf vervaardigen, maar wordt deze gemaakt door een tandtechnicus. Voor porseleinen facings zijn minstens twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Voor een composiet facing wordt dezelfde soort vullingsmateriaal gebruikt. Bij deze toepassing wordt de tand lichtjes voorbereid en daarna behandeld met zuur om het oppervlak iets ruwer te maken. Hierdoor kan de facing beter hechten. De tandarts brengt vervolgens het composiet in verschillende lagen aan, wat resulteert in een facing die naadloos bij de rest van uw tanden past.

Bij een porseleinen facing slijpt de tandarts tijdens het eerste bezoek een dun laagje glazuur van de te behandelen tand af. Op basis van de afdruk of scan maakt de tandtechnicus een facing die perfect past bij de vorm, kleur en grootte van uw overige gebitselementen. Bij het tweede bezoek plaatst de tandarts de porseleinen facing met behulp van cement. Uw tandarts zal u gedurende elke stap van de behandeling begeleiden en ervoor zorgen dat u tevreden bent met het uiteindelijke resultaat.

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.