Facing

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt gemaakt. Hierdoor kan de kleur en vorm van de tand worden aangepast. Een facing wordt meestal gemaakt om het gebit te verfraaien. De tandarts kan zo een spleetje tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden wit weer maken en scheve tanden recht doen lijken.

De behandeling

Een facing van composiet is in één behandeling door de tandarts aan te brengen. Een porseleinen facing wordt door de tandtechnieker gemaakt. Daarvoor zijn minstens twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Een facing van composiet bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling.  Bij deze toepassing wordt de tand vooraf een beetje beslepen en daarna met zuur behandeld om deze ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten.  Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan en ontstaat er een facing die bij de rest van de tanden past.

Tijdens het eerste bezoek bij een facing van porselein slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand af. Aan de hand van de afdruk of scan vervaardigd de tandtechnieker een facing die nauw aansluit op de vorm, kleur en grootte van de rest van het gebit. Tijdens het tweede bezoek zal de tandarts de facing met cement plaatsen.

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 08:30 – 16:30 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.