Facing

Professionele facings in Utrecht

Heeft u last van afgebroken tanden, kiezen of bent u niet tevreden over de stand van uw tanden? Facings zijn in dat geval de perfecte, duurzame oplossing voor het verfraaien van uw gebit. Beschadigde tanden worden weer bijzonder natuurlijk opgefrist met duurzame materialen die natuurlijk matchen met de rest van uw gebit. Bij ons heeft u de keuze uit een facing van composiet of porselein, welke als schildjes over uw tanden geplaatst worden. Maak gerust een afspraak met ons voor een eerste intake!

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje van porselein of composiet dat op een tand wordt aangebracht. Hierdoor kunnen zowel de kleur als de vorm van de tand worden aangepast. Facings worden doorgaans gebruikt om het uiterlijk van het gebit te verbeteren. Met facings kan de tandarts bijvoorbeeld openingen tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes herstellen, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden optisch rechter laten lijken.

Vrouw die lacht met facings
Vrouw met facings

Kies voor professionaliteit, kies voor Mondzorg Galgenwaard

Op veel plekken in Nederland kan men terecht voor het plaatsen van facings. Toch willen we u erop attent maken dat het belangrijk is om eerst goed onderzoek te doen naar de praktijk waar u dit wil laten doen. Tanden facings behoren tot een redelijke niche en niet iedere praktijk is hierin even ervaren. Bij Mondzorg Galgenwaard kunnen we u garanderen dat we uw mondgezondheid vooropstellen en dat u geniet van een prettige behandeling voor duurzame composiet facings.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij een composiet facing wordt het materiaal rechtstreeks op de tand aangebracht in één enkele behandeling. Als u kiest voor een porseleinen facing, zal de tandarts deze niet zelf vervaardigen, maar wordt deze gemaakt door een tandtechnicus. Voor porseleinen facings zijn minstens twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Voor een composiet facing wordt hetzelfde soort vullingsmateriaal gebruikt. Bij deze toepassing wordt de tand lichtjes voorbereid en daarna behandeld met zuur om het oppervlak iets ruwer te maken. Hierdoor kan de facing beter hechten. De tandarts brengt vervolgens de composiet in verschillende lagen aan, wat resulteert in een facing die naadloos bij de rest van uw tanden past.

Bij een porseleinen facing slijpt de tandarts tijdens het eerste bezoek een dun laagje glazuur van de te behandelen tand af. Op basis van de afdruk of scan maakt de tandtechnicus een facing die perfect past bij de vorm, kleur en grootte van uw overige gebitselementen. Bij het tweede bezoek plaatst de tandarts de porseleinen facing met behulp van cement. Uw tandarts zal u gedurende elke stap van de behandeling begeleiden en ervoor zorgen dat u tevreden bent met het uiteindelijke resultaat.

Facings voor en na

Voordelen van composiet facings

  • Facings van composiet zijn relatief voordelig ten opzichte van porseleinen facings
  • Behoud van tandweefsel
  • Al binnen één behandeling resultaat
  • Mogelijk vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering
  • Lange levensduur (tot 8 jaar)

Voordelen van porseleinen facings

  • Lange levensduur (tot 15 jaar)
  • Weinig onderhoud nodig
  • Al binnen twee behandelingen resultaat (exclusief intake)
  • Keuze uit kleuren
  • Geen tandverkleuring

Maak een afspraak voor een porseleinen- of composiet facing in Utrecht

Wenst u een persoonlijk intakegesprek om uw mogelijkheden voor facings in Utrecht bij Mondzorg Galgenwaard te bespreken? Neem dan vandaag nog contact op met ons.

Vraag om meer informatie of maak een afspraak

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.