Implantaat

Implantaat Utrecht

Een duurzame glimlach die niet alleen goed voelt, maar ook goed blijft? Dan kiest u voor een implantaat. Maar in welke situatie bent u toe aan een implantaat en hoe gaat de keuze voor implantaten in zijn werk? Bij Mondzorg Galgenwaard staat uw gezondheid op één. Het laten plaatsen van een implantaat in Utrecht bij ons kunt u zien als deskundig maatwerk, waarvoor we een persoonlijk plan opstellen. Neem vandaag nog contact op voor advies van onze professionele tandartsen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een vervanging voor de tandwortel die in het kaakbot wordt geplaatst via een kleine chirurgische ingreep. Deze procedure vindt plaats onder lokale verdoving, waardoor u zich comfortabel voelt gedurende de behandeling. De meeste implantaten hebben het uiterlijk van een schroef en bestaan uit materialen zoals titanium, zirkonium of een combinatie daarvan. Deze implantaten vormen een solide basis voor verschillende toepassingen, zoals een implantaatkroon, implantaatbrug of een kunst(klik)gebit.

Implantaat materialen

Plan eenvoudig een adviesgesprek in

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Waarom kiest u voor een implantaat?

U kunt om meerdere redenen een implantaat nodig hebben. Een veelvoorkomende reden is het ontbreken van kiezen of één of meerdere tanden. Het kan ook zijn dat er tand(en) loszitten. Wanneer er bij u sprake is van één van de genoemde situaties, kunnen wij een implantaat op maat maken waarop we vervolgens een kroon of brug plaatsen.

Het is van belang om in dergelijke situaties een tand implantaat of implantaat in de kies te plaatsen om de volgende redenen:

  • Behoud van de kaakbotstructuur
  • Voorkomen van tand- en botverlies
  • Verbeterd eetcomfort en spraakcomfort
  • Natuurlijk uitziend-, gezond- en comfortabel gebit
  • Meest duurzame keuze voor lange termijn

Op welke plekken kunnen wij een implantaat plaatsen?

Wij kunnen een implantaat plaatsen op verschillende plekken in uw mond. Voor het vervangen van één ontbrekende tand volstaat één implantaat. Ontbreken er meerdere tanden? Dan kunnen we meerdere implantaten plaatsen om een brug te ondersteunen.

U kunt bij ons terecht voor de volgende implantaten:

  • Implantaat bovenkaak
  • Implantaat kies
  • Implantaat tand
  • Implantaat voortand
  • Kroon op implantaat
Implantaat Utrecht
Implantaat werking

Wanneer raden wij een implantaat aan?

Of u nu één of meerdere tanden mist, last heeft van loszittende protheses- of tanden, wij maken voor u een natuurlijk ogende oplossing die niet alleen esthetisch tegemoetkomt aan uw wensen maar ook nog eens zeer comfortabel aanvoelt. Wij raden enkel een implantaat aan als deze geschikt is voor uw gebit. Wij doen een aanbeveling gebaseerd op een zorgvuldige evaluatie van uw mondgezondheid.

In welk geval raden we een tand implantaat af?

Er zijn gevallen waar we een patiënt niet kunnen helpen bij het plaatsen van een tand implantaat, kies implantaat of implantaat in de bovenkaak. Denk aan mensen met gezondheidsproblemen, zoals diabetes of wanneer iemand bepaalde medicatie slikt. Dit kan namelijk van invloed zijn op het succes van de plaatsing. Daarnaast letten we ook op voldoende kaakbotdichtheid, als dit niet aanwezig is, kunnen we geen implantaat plaatsen.

Alvorens we een dergelijke beslissing kunnen nemen, voeren onze deskundige tandartsen altijd eerst een evaluatie uit om te bepalen of een implantaat plaatsen geschikt is voor uw gebit. Wanneer dit helaas niet zo blijkt te zijn, zullen we de implantatie afraden. Uw gezondheid staat bij ons voorop.

Implantaat onderdelen

Hoe werken wij?

Wanneer u problemen ervaart met uw gebit, vragen wij u om langs te komen in onze praktijk voor een intakegesprek. Hier zullen wij uw gebit analyseren en vragen wij u om uw medische achtergrond met ons te delen. Zo doen wij een algehele evaluatie van uw (mond)gezondheid en kunnen wij een duidelijke indicatie geven of een implantaat plaatsen bij u mogelijk is.

Check of u een doorverwijzing nodig heeft voor een implantaat plaatsen

In onze praktijk worden enkel de suprastructuurcomponenten van het implantaat geplaatst door onze tandartsen. Het plaatsen van de implantaatschroef wordt doorverwezen naar een ervaren implantoloog. Voor deze verwijzing kunt u terecht bij één van onze tandartsen. We streven er altijd naar om u de beste zorg te bieden en u door te verwijzen naar de juiste specialist wanneer dat nodig is.

Maak direct een afspraak voor een implantaat-intake

Een gezonde glimlach is u alles waard. Maak daarom snel een afspraak en laat uw implantaat in Utrecht bij Mondzorg Galgenwaard plaatsen door deskundige tandartsen.

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.