Bij ons kunt u terecht zonder verwijzing van uw eigen tandarts voor een behandeling bij de mondhygiënist.
De mondhygiënist heeft de 4-jarige HBO opleiding Mondzorgkunde afgerond. Al onze mondhygiënisten zijn lid van de beroepsorganisatie NVM-mondhygiënisten. Hierdoor bent u verzekerd van eerlijke prijzen, deskundigheid door bij en na scholing en uitgebreid aandacht voor u gebit.
Waarvoor gaat u naar een mondhygiënist?
Heeft u last van onderstaande ongemakken? Dan is het verstandig om een afspraak te maken met de mondhygiënist.
- Pijnlijk, geïrriteerd en/of bloedend tandvlees tijden het tandenpoetsen
- Rood en/of gezwollen tandvlees en sluit het tandvlees niet meer strak rondom de tanden en kiezen?
- Terugtrekkend tandvlees.
- Regelmatig ontstaan van gaatjes in het gebit.
- Losstaande tanden en kiezen.
- Tandsteen en/of aanslag.
- Slechte adem en/of een vieze smaak in de mond.
- Moeite met mondverzorging om wat voor reden dan ook
Wij helpen u graag met de volgende behandelingen
- Tandsteen verwijderen en polijsten
- Parodontitis
- Ontstoken tandvlees
- Gevoelige tandhalzen
- Advies mondverzorging en voedingsadviezen
Ontstoken tandvlees
Gezond tandvlees is roze en stevig en ligt strak rondom de tanden en kiezen. Er is een regel die altijd geldt: als het tandvlees gezond is, bloedt het nooit! De ontsteking in de rand van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën in de tandplak. Tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen. Hierop wordt weer een nieuw laagje plak gevormd etc. Tandplak kan een ontsteking aan het tandvlees veroorzaken: gingivitis. Ontstoken tandvlees kan binnen 2 weken met behulp goede mondhygiëne en een professionele gebitsreiniging van de mondhygiënist of preventieassistente weer gezond worden.
Gingivitis is het eerste stadium van ontstoken tandvlees en zit in de rand van het tandvlees. Parodontitis is een gevorderd stadium van ontstoken tandvlees en bevindt zich dieper in het tandvlees. De ontsteking breid zich uit naar het kaakbot rondom de tanden en kiezen. Het tandvlees laat daardoor los van de tanden en kiezen. In de ruimte (de pocket) die zo ontstaat tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, vormt zich weer tandplak. Door deze tandplak verplaatst de ontsteking zich nog verder in de diepte. De vezels gaan door de ontsteking kapot en het kaakbot wordt afgebroken. Hierdoor worden de pockets dieper. In de verdiepte pockets verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen.
Tijdige behandeling door de mondhygiënist kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Door een goede mondhygiëne kun je zelf een bijdrage leveren aan de genezing van parodontitis. Daarnaast zal de tandarts of mondhygiënist de tandplak en tandsteen in de verdiepte pockets verwijderen door een professionele gebitsreiniging.
Hierbij geldt ook: voorkomen is beter dan genezen!
Plan snel uw afspraak in bij één van onze mondhygiënisten of preventieassistentes.