Brug

Met een brug kan er een ontbrekende tand of kies worden vervangen. De brug ‘overbrugt’ dus de ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen of een enkele zwevende kroon.  Een brug kan helpen om het kauwvermogen of om esthetiek te verbeteren.

De behandeling

Het kan zijn dat er voorbereidende behandeling nodig is.  Bijvoorbeeld een vulling of wortelkanaalbehandeling. Om de tand te versterken kan het zijn dat er een pin of opbouw nodig zijn. De tandarts zal de tanden of kiezen waarop de brug wordt gemaakt slijpen om ruimte voor de brug te creëren. Er wordt een afdruk of scan van het gebit gemaakt zodat de tandtechnieker een passende brug kan vervaardigen. Om de omslepen tanden en kiezen te beschermen wordt er een tijdelijke noodbrug gemaakt. Na 2 weken wordt de definitieve brug geplaatst met cement door de tandarts.

Materialen

De brug kan van verschillende materialen worden gemaakt. Porselein, zirkonium, metaal en porselein of geheel van metaal. De tandarts zal beslissen welk materiaal het meest geschikt is.

Bron: KNMT

 

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 08:30 – 16:30 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.