Brug

Een brug biedt de mogelijkheid om een ontbrekende tand of kies te vervangen. De brug “overbrugt” letterlijk de ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan samengesteld zijn uit meerdere kronen of een enkele vrijhangende kroon. Dit tandheelkundige hulpmiddel draagt bij aan het verbeteren van zowel het kauwvermogen als de esthetiek.

De behandeling

Het is mogelijk dat er voorafgaande behandelingen vereist zijn, zoals een vulling of een wortelkanaalbehandeling. Om de tand te versterken, kan het ook noodzakelijk zijn om pinnen of opbouwen te gebruiken. De tandarts zal de tanden of kiezen waarop de brug wordt geplaatst, prepareren door ze lichtjes te slijpen om ruimte te maken voor de brug. Vervolgens wordt er een afdruk of scan van het gebit genomen, zodat de tandtechnicus een brug op maat kan maken. Als bescherming voor de bewerkte tanden en kiezen wordt er tijdelijk een noodbrug geplaatst. Na een periode van 2 weken wordt de definitieve brug door de tandarts geplaatst met behulp van cement, om een stevige bevestiging te waarborgen.

Materialen

De brug kan van verschillende materialen worden gemaakt. Porselein, zirkonium, metaal en porselein of geheel van metaal. De tandarts zal beslissen welk materiaal het meest geschikt is.

Bron: KNMT

 

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.