Estbrug

Een etsbrug, ook bekend als plakbrug, biedt een alternatieve oplossing voor het vervangen van een ontbrekende tand of kies. Wat een etsbrug onderscheidt van een traditionele brug, is dat de tandarts deze aan een gezonde of nagenoeg onaangetaste tanden of kiezen kan bevestigen zonder dat deze eerst uitgebreid moeten worden afgeslepen. Hierdoor blijft het grootste deel van het originele tandmateriaal behouden.

De behandeling

De tandarts zal de brugpijlers (waar de etsbrug aan wordt bevestigd) zo minimaal mogelijk prepareren voor plaatsing. Een nauwkeurige afdruk of scan van uw gebit wordt gemaakt, zodat de tandtechnicus een op maat gemaakte etsbrug kan vervaardigen. Na een periode van 2 weken wordt de etsbrug definitief geplaatst door de tandarts, waarbij gebruik wordt gemaakt van cement om een duurzame bevestiging te garanderen.

Materialen

De etsbrug kan van verschillende materialen worden gemaakt. Metaallegering (chroom-kobalt of titanium), een glasvezelversterkte kunstof of een volkeramisch materiaal. De tandarts zal beslissen welk materiaal het meest geschikt is.

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.