Welke onzichtbare beugels zijn er en wat is de beste onzichtbare beugel?

Iedereen wil graag een gezond gebit en een glimlach die van oor tot oor straalt. Een onzichtbare beugel kan dit voor je verwezenlijken. Maar wat is nu de beste onzichtbare beugel voor jou? Er zijn een aantal onzichtbare beugels op de markt en de één is beter dan de ander. Maar welke is het beste en waar moet je rekening mee houden? In deze blog gaan we dieper in op welke onzichtbare beugels er zijn, welke voordelen ze hebben en wat de beste onzichtbare beugel is voor jou.

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel wordt ook wel een aligner genoemd en bestaat uit een doorzichtig kunststof bitje die je over je tanden kan schuiven. Met dit bitje kan je niet eten en drinken, je doet de aligner dus uit als je eet en drinkt. Een onzichtbare beugel is zeer ideaal wanneer je zelfs wanneer je het bitje draagt nog een stralende glimlach tevoorschijn wil kunnen toveren. Je draagt deze verder dus de hele dag door en wanneer je de onzichtbare beugel op je tanden schuift, verschuift je gebit. Zo worden je tanden stap voor stap rechtgezet.

Wat is een beugel met onzichtbare slotjes?

Naast een onzichtbare beugel als aligner heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een ander type beugel. We hebben het dan over de beugel met onzichtbare slotjes. Deze wordt ook wel een bracket genoemd. De beugel is niet uitneembaar, maar wordt op dezelfde manier geplaatst als de welbekende slotjesbeugel. Deze slotjes worden dus vastgezet op je tanden. Een groot verschil is echter dat de beugel met onzichtbare slotjes tegenwoordig gelukkig bijna niet zichtbaar is. De witte slotjes zijn namelijk gemaakt van keramiek. Een belangrijk voordeel, want daardoor zijn ze dus bijna onzichtbaar.

Welke onzichtbare beugel merken zijn er?

Er zijn diverse onzichtbare beugel merken in omloop. Waarschijnlijk ken je het merk Invisalign© wel? Een aantal jaren geleden kwam dit merk op de markt met onzichtbare beugels en dit werd toentertijd een flinke hype. Dit is de voorloper op een ander hoogwaardig merk, namelijk Spark. Wij werken tegenwoordig met de Spark Clear Aligner, omdat de recensies over de Spark behandeling nog lovender zijn: evenals de resultaten. Wij beschouwen Spark dan ook als één van de beste onzichtbare beugels.

Wat zijn de verschillen tussen de Spark behandeling en Invisalign© behandeling?

De beste onzichtbare beugel van Spark verschilt niet veel van de Invisalign©, toch zijn er aanzienlijke verschillen die we graag bij je aanduiden. Beide merken werken met aligners. Afhankelijk van de behandeling die je kiest krijg je een bepaald aantal aligners die je met de Spark behandeling elke week wisselt. Hoe meer aligners je krijgt, des te meer verandering er nodig is aan je gebit.

De belangrijkste verschillen tussen Spark en Invisalign© zetten we hieronder voor je op een rij:

Spark Invisalign©
Materiaal TruGen (zachter voor het tandvlees) Smart-Track (minder zacht voor het tandvlees)
Comfort Extreem hoog door medisch-gegradeerde polyurethaanhars en handgetrimde, gepolijste randen wat het draaggevoel extra zacht en comfortabel maakt Hoog en comfortabeler dan de reguliere beugels
Prijs Voordeliger door minder behandelmogelijkheden Duurder vanwege veel soorten behandelmogelijkheden
Vlekbestendigheid Extreem vlekbestendig door het gebruik van gepatenteerd materiaal dat extreem bestand is tegen vlekken van o.a. koffie en thee Zeer vlekbestendig door het gebruik van hoogwaardig Smart-Track materiaal
Technologie Beter voorspelbare behandeling en kortere productietijd dankzij innovatieve, dunne, nauwkeurige aligners Innovatieve technologie door gebruik van hoogwaardig materiaal met veel behandelmogelijkheden

Werkt een onzichtbare beugel voor iedereen?

De onzichtbare beugel van Spark is in principe geschikt voor iedereen, behalve voor kinderen en sommige tieners. Een beugel met (onzichtbare) slotjes is dan meer geschikt voor kinderen en tieners waarvan de stand van hun gebit nog veel zal veranderen, omdat zij nog in de groei zijn.

Wanneer is een onzichtbare beugel de ‘beste onzichtbare beugel’?

Wij vinden het heel erg belangrijk dat je kiest voor een beugel die past bij wie jij bent en bij de wensen die je hebt. Een behandeling met de Spark aligners kan je heel veel comfort- en een mooi resultaat opleveren, doordat de aligners uit een zeer comfortabel materiaal vervaardigd zijn. Je behoud dus je mooie glimlach, kan eten en drinken wanneer je wil zonder pijn en je betaalt er een eerlijke prijs voor. Daarnaast is de Spark behandeling voor (bijna) iedereen mogelijk en dat maakt dat Spark wel onder de noemer ‘beste onzichtbare beugel’ valt.

Meer informatie over de beste onzichtbare beugel voor jou?

Benieuwd of een behandeling met de Spark aligners geschikt is voor jouw gebit? Kom gerust eens langs voor een consult. Wij laten je graag kennis maken met de fantastische mogelijkheden die deze onzichtbare beugel te bieden heeft. Maak telefonisch of online een afspraak met ons en wij helpen je graag verder.

Bel ons voor een afspraak                                                                      Maak direct online een afspraak

 

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.