Wordt een onzichtbare beugel vergoed? Lees hier alles wat je moet weten!

Ben je van plan om een behandeling te starten met onzichtbare beugels, maar weet je niet of dit vergoed wordt door je verzekering? Wij helpen je graag op weg, want het is wel zo fijn om te weten wat je kwijt bent aan een behandeling. Of een onzichtbare beugel vergoed wordt, hangt namelijk van een aantal zaken af. Wij bespreken in deze blog waar jij allemaal rekening mee moet houden en hoe je ervoor kan zorgen dat je onzichtbare beugel vergoed wordt.

Hoe werkt een onzichtbare beugel behandeling?

Wil je starten met een onzichtbare beugel behandeling, dan kom je eerst langs in onze praktijk voor een consult. Hier maken we onder meer een foto van je mond en gebit en bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Deze zullen voor elk individu anders uitvallen. Hoelang een behandeling met onzichtbare beugels vervolgens duurt, hangt helemaal af van die wensen en mogelijkheden. Soms ben je met 10 weken en 10 aligners al klaar, soms met 20 weken en soms moeten we een behandeling op maat samenstellen. Het is dus erg belangrijk om te weten of jouw verzekering de onzichtbare beugel vergoed.

Wat kost een onzichtbare beugel zonder vergoeding?

De exacte kosten van een onzichtbare beugel zijn afhankelijk van de behandeling die je nodig hebt. Hiervoor maak je eerst een afspraak voor een intake, waarbij we kijken wat ervoor nodig is om je gebit in de gewenste stand te krijgen. Tijdens deze intake komen ook al jouw wensen aan bod en zullen we vervolgens toelichten hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan een behandeling met een onzichtbare beugel.

Wordt de onzichtbare beugel vergoed met een basispakket?

De zorgverzekeringen die we in Nederland hebben, bieden verschillende dekkingen aan voor orthodontische behandelingen, waaronder die voor onzichtbare beugels. Een behandeling met een onzichtbare beugel valt helaas niet onder de basisdekking van verzekeringen. Over het algemeen vallen deze behandelingen wel onder de aanvullende tandartsverzekeringen, maar dit kan per verzekering nog aanzienlijk verschillen. Houd hier dus rekening mee als je een nieuwe verzekering uitzoekt en je weet dat je een onzichtbare beugel wil.

Onzichtbare beugel vergoed in het basispakket bij bijzondere gevallen

De verzekeringen in Nederland dekken over het algemeen de onzichtbare beugel niet met het basispakket. Toch zijn er uitzonderingen. Wanneer je namelijk een zeer ernstige afwijking hebt in de groei van je kaken, waarbij er in veel gevallen ook een kaakoperatie bij komt kijken, vergoeden verzekeringen de onzichtbare beugel meestal wel. Hiervoor dien je toestemming te vragen aan je verzekeraar, zodat je ook zeker weet dat de kosten vergoed worden na je behandeling(en).

Heb ik genoeg aan een aanvullende tandartsverzekering?

Bij de meeste verzekeraars heb je voldoende aan een aanvullende tandartsverzekering. Maar, let goed op: niet elke tandartsverzekering vergoed de kosten voor onzichtbare beugels. Het is dus belangrijk dat je niet zomaar een aanvullende tandartsverzekering afsluit bij je huidige verzekeraar, want het kan zijn dat deze de kosten voor een onzichtbare beugel niet vergoed. Controleer dus eerst even of die tandartsverzekering ook deze kosten vergoed alvorens je een volledig behandeltraject start met de Spark aligners.

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar

Om erachter te komen of een behandeling met Spark aligners bij je past en te weten of de onzichtbare beugel vergoed wordt, is het verstandig een algemene controle te doen. Ga hiervoor naar een vergelijkingssite voor verzekeringen en bekijk welke mogelijkheden er allemaal zijn. Bekijk welke verzekering financieel aantrekkelijk is en kijk vooral naar hoe de pakketten van een aanvullende tandartsverzekering eruitziet. Staat er dat een onzichtbare beugel vergoed wordt? Dan heb je een goede aanvullende verzekering te pakken.

Houd rekening met een wachttijd bij verzekeraars

Wil je je onzichtbare beugel vergoed krijgen, dan moet je ook goed rekening houden met een eventuele wachttijd bij je verzekeraar. Stap je namelijk over naar een andere verzekeraar, dan kan het zijn dat je in het eerste half jaar of eerste jaar nog geen recht hebt op een vergoeding. Dit noemen zij een wachttijd. Wil je dus dat je onzichtbare beugel vergoed wordt? Doe dan dus tijdig onderzoek en stap zo snel mogelijk over!

Meer weten over de vergoeding van een onzichtbare beugel of advies inwinnen? Neem contact op!

Onze deskundige tandartsen staan graag voor je klaar om je te voorzien van een gepast advies.

Maak een afspraak                                                                                                                Vraag ons om advies

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.