Is mijn gebit geschikt voor een onzichtbare beugel?

Waarschijnlijk heb je het al vaker voorbij zien komen: de onzichtbare beugel voor volwassenen. En nu vraag je je af of het wellicht iets voor jou is. Ben je niet helemaal tevreden over je gebit en wil je dit graag op een comfortabele manier veranderen? Dan is de onzichtbare beugel wellicht een goede optie voor jou. Er zijn verschillende soorten onzichtbare beugels met daarbij verschillende behandelmethodes. Of een onzichtbare beugel voor volwassenen geschikt is voor jou ontdek je hier.

Wat is een onzichtbare beugel voor volwassenen eigenlijk en van welk materiaal is het gemaakt?

Een onzichtbare beugel is de perfecte oplossing wanneer je niet tevreden bent over je gebit en je hier op een mooie manier iets aan wil laten doen. De onzichtbare beugel is namelijk niet alleen heel effectief, maar ook nog eens esthetisch verantwoord. Dat wil zeggen dat je de beugel kan dragen en glimlachen, terwijl het er niet uitziet alsof je echt een beugel draait. Het voelt dus aan als een natuurlijke oplossing voor een tandcorrectie waar je weinig van merkt. De beugel is daarnaast gemaakt van hoogwaardig materiaal, namelijk TruGEN™. Deze nieuwe innovatieve techniek zorgt ervoor dat de beugels nog transparanter en comfortabeler zijn én je ziet veelal minder verkleuring in de beugels.

Voor wie is een onzichtbare beugel geschikt?

De onzichtbare beugel is dus alleen geschikt voor volwassenen. Maar kan iedereen hem zomaar dragen of kan dit alleen in specifieke gevallen? Eigenlijk zijn onzichtbare beugels vrijwel voor iedereen geschikt. Heb je bijvoorbeeld onderbeet, overbeet, te veel ruimte tussen de tanden- of juist te weinig, een kruisbeet of open beet? Dan is een onzichtbare beugel voor volwassenen zeker geschikt. Wel moet je rekening houden met het volgende: wanneer je ontstoken tandvlees hebt of een gebit hebt met extreem complexe afwijkingen is het misschien niet een passende oplossing. Alsnog is er wel een mogelijkheid, maar hiervoor is het verstandig om eerst advies in te winnen bij je tandarts of orthodontist.

Welke soorten onzichtbare beugels voor volwassenen zijn er?

Er zijn verschillende soorten onzichtbare beugels op de markt, maar wij werken met de Spark Aligners. Een bijzonder hoogwaardig merk met zeer betrouwbare beugels die al veel mensen heeft geholpen door unieke resultaten met veelbelovende tandcorrecties. De Spark Aligner bestaat uit een doorzichtig bitje voor zowel onder als boven die zelfstandig in- en uitgenomen kan worden. Deze onzichtbare beugel voor volwassenen biedt een zeer eenvoudige- en effectieve manier om een tandcorrectie uit te voeren.

Wordt een onzichtbare beugel voor volwassenen op maat gemaakt?

Het creëren van een onzichtbare beugel voor volwassenen is altijd maatwerk en daarbij hoort ook een behandelplan. Allereerst wordt jouw gebit onderzocht en kijken we naar de beste oplossing voor een tandcorrectie. Komt hieruit dat een onzichtbare beugel geschikt is, dan maken we een behandelplan op basis van een gebitsfoto en een onderzoek. Uit het behandelplan moet onder meer blijken hoeveel aligners (bitjes) je nodig hebt om de tandcorrectie naar wens uit te voeren. Dit wordt allemaal uitgebreid besproken tijdens een consult.

Hoelang moet ik een beugel dragen voor ik mijn gewenste resultaat zie?

Elke aligner draag je voor een week, na elke week wissel je deze in voor een nieuwe. Het kan zijn dat je na 10 weken al het gewenste resultaat ziet, maar dit kan ook oplopen tot 20 of 30 weken. Dit wordt allemaal bepaald tijdens het consult en het opmaken van het behandelplan. Alles wordt volledig op maat afgestemd op jouw gebit en de mogelijkheden, zodat jij vooraf goed weet waar je rekening mee moet houden.

Wat zijn de kosten voor een onzichtbare beugel voor volwassenen?

De kosten voor het behandelplan en de aligners verschillen per persoon. Het gehele plan wordt op maat voor je samengesteld en dat houdt in dat het kostenplaatje voor iedereen anders is. Dit wordt na het consult geheel in kaart gebracht en hier stellen wij jou duidelijk van op de hoogte. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Worden de kosten vergoed door mijn verzekering?

Diverse zorgverzekeringen in Nederland vergoeden de behandeling met Spark Aligners. Controleer vooral even of dit ook voor jouw verzekering geldt. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Benieuwd of een onzichtbare beugel iets voor jou is? Neem contact op!

Wil je meer informatie over onzichtbare beugels voor volwassenen of ben je geïnteresseerd in een behandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een bericht of maak direct een afspraak.

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 20:00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur

Locatie

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

* Telefonisch bereikbaar op ma t/m vrij van 08:30-17:00 uur.